Thursday, April 16, 2009

FOR THOSE LADIES OVER 40

Em...I am not creative to write up all these...got it from FB...thanx Along jangan maree I copy paste....

For those ladies over 40 THIS IS PRICELESS!

In case you missed it on 60 Minutes, this is what Andy Rooney, 60 Minutes
Correspondent (CBS) thinks about women over 40:

As I grow in age, I value women over 40 most of all. Here are just a few
reasons why:

A woman over 40 will never wake you in the middle of the night and ask,
'What are you thinking?' She doesn't care what you think. If a
woman over
40 doesn't want to watch the game, she doesn't sit around whining
about it. She does something she wants to do, and it's usually more
interesting.
Women over 40 are dignified. They seldom have a screaming
match with you at the opera or in the middle of an expensive restaurant.
Of course, if you deserve it, they won't hesitate to shoot you if they
think they can get away with it. Older women are generous with praise,
often undeserved. They know what it's like to be unappreciated. Women get
psychic as they age. You never have to confess your sins to a woman over
40. Once you get past a wrinkle or two, a woman over 40 is far sexier
than her younger counterpart.Older women are forthright and honest.
They'll tell you right off if you are a jerk if you are acting like one.

You don't ever have to wonder where you stand with her. Yes, we praise
women over 40 for a multitude of reasons. Unfortunately, it's not
reciprocal. For every stunning, smart, well-coiffed, hot woman over 40,
there is a bald, paunchy relic in yellow pants making a fool of himself
with some 22-year old waitress. Ladies, I apologize.

For all those men who say, 'Why buy the cow when you can get the milk for
free?', here's an update for you. Nowadays 80% of women are against
marriage. Why? Because women realize it's not worth buying an entire pig
just to get a little sausage! )(ha ha ..like this one)

Andy Rooney is a really smart guy!


Life isn't about waiting for the storm to pass...
It's about learning to dance in the rain. (yap its true...life goes on..shine or rain)

Wednesday, April 15, 2009

PROTON EXORA - YOU'LL BE AMAZED

I am watching the live telecast of the launching ...Proton Exora, the very own MPV by Proton! Why? he..he..TV 1 lak tu...coz King is there to see the launching. Before this dia duk citer pergi test drive Exora kat Shah Alam tapi masa tu were not allowed to take any photo. So today baru lah I dapat tengok the 'Exora'. Okay lah...not bad at all. Seems like dah ramai gak orang yang dah booked Exora ni. By the way bila lak Dato' Nadzmi ni join Proton semula? Ish..ish tak perasan langsung dia jadi chairman semula. By the way our new PM did the launching. He announced the price ranging from Rm69K plus to RM75K plus.
Nampak gayanya I kena stay up lah malam ni tunggu King coz dia lupa bawak kunci....

Perth Part 7 - Harbour Town & 54 Montoro

Hem baru berkesempatan nak continue update the adventure...kalau weekend mesti berebut sapa nak pakai broadband...and nowadays King lak very active kat FB....mama selalu kalah ler...
Now I am going to write the third day we all kat sana..

Day 3 Tuesday

Well I rasa malu kat Ushama coz dah banyak kali janji nak masak...at last I berjaya buat breakfast. I dah familiar dengan dapur sibujang ni...I goreng meehoon ler (or is it beehoon?) l Yap I tengok the price for the meehoon AUD2.20 hem cuba convert jadi berapa ringgit...ha..ha..King kata kalau asyik duk convert je tak makan kita ma..he..he...I used to study accountancy kan...So as I masak banyak..and I seronok coz dia orang ada kicap favorite I tuk goreng meehoon ni...ABC and Kipas Udang...wonderful! So apa lagi packed bawak bekal ler ha ha tak sempat sampai city pun the boys dah mentong lagi meehoon tu dalam van....then today we all checked out from Thornlie..yap we all checked in to the rental house 54 Montoro Dr its somewhere kat Port Kennedy (dalam Rockingham) jauh tu about 45 minutes from Perth...tu je yang ada bila booked last minutekan...Rasanya one week AUD850...4 bedrooms, 2 toilets, laundry (washer & dryer), pool and swimming pool...The kids really loved it!

King kata Montoro ni macam bahasa Jawa je.....

The lovely house....superb!

The swimming pool behind the house... the shark tu pun provided, the pool towel, kid's toys for the beach....magazines, books, kitchen utensil, microwave....

Zeeshan & Qobb kat pool table...

The kitchen....oh I loved everything 'bout the house.

But before that we all ke Harbour Town dulu..again nak parking susah coz van ni tinggi so we all kena lah jalan sikit...

The guys and Kak Fira .....

The Habour Town Outlet Mall

Oh my..my....syoknya kat sini...my boys macam tak tau nak masuk kedai mana..as usual their fav City Beach tu lah....Yap Billabong, Quicksilver, Roxxy and ntah apa-apa lagi. Myself I suka Sheridan.....And of course as usual...everywhere you pergi you akan jumpa Melayu......berbas-bas dia orang datang. Sometimes I wonder gak betul ke sekarang ni economy tak ok? Hem...can add as soalan bodoh that I am going to ask King....he..he..Nak makan kat sini memang tak susah ( I rasa kat Perth memang tak de problem nak makan langsung) Halal kebab pun ada kat sini so no worries.....

The girls lapar tunggu parents duk syok shopping..

Well sampai tak sedar dah nearly 5 pm...OMG groceries tak buat lagi..nak masuk rumah baru..nanti nak makan per...wua..ha..ha....Rasanya by 5 pm semua orang dah tutup kedai..ish pemalas betul lah mat salleh ni....he..he...IGA bukak kot tapi sempat ke? So solution...Amar and Nurul ler jadi mangsa..dia orang belikan groceries then hantar ke Port Kennedy...then they all pun tidor situ sekali. We all masak dinner..makan and of course ler laundry. The house really superb! The boys and girls lak sibuk duk cuci swimming pool..ish..sejuk lak for me...

Monday, April 13, 2009

RAIKAN CINTA - Undangan Perkahwinan

"Kaum Hawa diciptakan dari rusuk dan bukan dari
kepalanya untuk dijunjung,
bukan pula pada kakinya untuk dijadikan pengalas tetapi
dari sisinya untuk dijadikan teman hidupnya,
dekat dengan lengan untuk dilindungi
dan dekat dengan hatinya untuk dicintainya"

Zuhaiza & Dr. Mohd Fadzil
9 hb Mei 2009

Raikan Cinta
Undangan Perkahwinan



Received the invitation today...first glanced tak recognized sapa ni...well..well..what a big surprised! Congratulations Jaja....Yap si Jaja yang teruja masa wedding Mak Shick tu.. Well you nak we all sponsor apa ni? Hem kalau nak cake kena cakap dengan Along a.k.a King tu so dia boleh take annual leave tolong I...Love You Jaja and Big Hug from all of us...Alhamdulillah terdiri lagi sebuah masjid....Seems like we all pun kena celebrate wedding annivessary we all kat Kuantan cam ni....(10 Mei our 18th Anniv...boleh potong kek sama-sama ek..yes tak sabar dah ni nak pakai inai you lak...)

Sunday, April 12, 2009

Senarai peserta KMA 2009

From Metro Ahad 12/4/2009..

KUALA LUMPUR: Berikut adalah senarai 100 ketua pasukan yang pendaftaran mereka diterima oleh penganjur untuk menyertai Kembara Metro Ahad (KMA) Bersama Plus 2009 dari Balai Berita, di sini, ke Desaru, Johor pada 18 April ini.

Setiap peserta dinasihatkan mengikuti perkembangan terbaru mengenai KMA yang akan disiarkan dari semasa ke semasa di Harian Metro sepanjang minggu ini. Untuk pertanyaan, hubungi urusetia di talian 03-20569784/764/723, bermula Selasa ini.

1. BBS 3958 Ahmad Azizi Ismail 751219-10-5593

2. BHA 9897 Faizal A. Mubin 810330-06-5021
3. WRC 6565 Noorzaidee Affendee Mohd Noor 780603-14-6077
4. WSL 2345 Shahrain Abd Rahman 690214-10-5483
5. WGQ 9936 Mohd Noor Harun 530124-02-5305
6. WKP 9758 Zahir Ahmad 520407-01-5685
7. WQU 5950 Sharizam Mat Zian 790412-14-5265
8. CBS 7352 Nor Fandi Othman T 717352
9. WQL 9337 Setiajaya Roban @ Arif T 717026
10. WKM 2714 Hosaini Hamand 760616-14-5665
11. WME 6953 Chamundeeswaran 770127-08-6261
12. WRB 7760 Mat Zahir Abd Karim T 1074013
13. DAL 8114 Mohamed Rizal Abdullah 700818-01-5987
14. WSD 8441 Ikram Zaki Ismail 830111-02-5781
15. WSK 2308 Mohd Azhar Mat Dom 830823-10-5077
16. WNR 3062 Norazizi Abdul Aziz 810725-08-5027
17. WQU 823 Mohamad Shauti Yusof 731021-10-5557
18. NAZA 514 Hussin Mat Arif 531223-03-5159
19. WKV 487 Mohamad Rashidi Mohd Arif 590330-02-5351
20. BKD 8471 Megat Zaifudin 601110-04-5247
21. WRC 2244 Mohd Noordhamiri Mohd Amran 840324-14-5575
22. WRH 4132 Asrol Mohd Ramlan 860323-59-5185
23. WNN 5020 Noraini Mohamed Ghazali 821020-03-5808
24. DAV 4324 Siti Khairiah Shuhaimy Basha 811015-14-5800
25. NBY 6651 Abdullah Ahmad 630828-01-6499
26. WKA 5963 Ahmad Tajuddin Ali 700308-08-5889
27. AFN 7716 Abdul Haris Abdul Hadi 710626-08-5023
28. WQE 5298 Mohd Rashid Shariff 500824-10-5333
29. WPM 49 Shaiful Nizam Abd Hamid 671013-10-5053
30. BKG 7485 Mohd Jasni Junus 700515-08-5865
31. WJX 3068 Noorazlina Aminullah 651029-10-7004
32. WGL 9647 Mohamad Fauzi Ahmad 750430-08-5765
33. WBS 7817 Abdul Jalil Noordin 600805-10-5715
34. BDW 6105 Ismail Fatah Abdullah 720803-03-5019
35. WRJ 4835 Hafizuan Mahadi 781025-14-5199
36. WGR 4037 Mohd Badrul Ismail 811124-08-5173
37. WQM 9840 Zuraidi Suib 800806-02-5609
38. WRS 7679 Jasdi Yusuf 721212-07-5523
39. WRV 121 Hisham Talip 660515-71-5093
40. WHK 8846 Nurhidayah Mohd Yusoff 831109-01-6610
41. WPW 5977 Nazar Helmi Kasim 830607-08-5841
42. WNR 4591 Pauzi Che Daud 570130-03-5207
43. BHM 693 Hafizal Baharuddin 850105-10-5863
44. BJJ 5685 Nazatul Izrina Ahmad@Ahamad 821128-10-5652
45. BFB 6855 Iskandar Fitri Baharuddin 880531-10-5521
46. WQX 991 Zawawi Jalaludin 730704-08-5263
47. WPR 5778 Jamilah Osman 630118-07-5056
48. JJC 1111 Abdullah Fakeh Kusni 600510-04-5241
49. WQB 773 Adizam Mohamad 730729-02-5769
50. WQM 3317 Halija Abdul Hamid 720117-02-5646
51. WKL 4636 Nizamri Bin Ismail 730805-04-5279
52. WQR 4940 Mohd Noor Azam Zainul RF 156618
53: WKF 1553 Muhammad Zaki Dimyati 721111-10-5797
54: WPD 5934 Mazrizan Bin Mazlan 760229-14-5155
55. BJY 6204 Mohd Fairus Abd Aziz 861129-43-5473
57. WRX 6082 Marziyana Abu Bakar 830505-10-6082
58. WMY 1795 Mohd Faizol Mohd Noh 810825-14-5795
59. WEX 5163 Mohd Khairi Sarkawi 681018-10-6353
60. WRU 7979 Mohd Izwan Mohd Nezar 780410-06-5123
61. WLL 7373 Mohamad Taufiq Tufar 790925-06-5455
62. WRK 202 Mohammad Soutfi Ishak 830614-10-5927
63. BJG 4664 Norizan Zulkifli 660123-07-5226
64. ABV 9118 Mohd Izham Sha’ari 710509-10-6681
65. WPG 4832 Halim Salleh 720301-06-5445
66. WJH 6998 Abdul Sani Moksin RF 113257
67. WLJ 254 Ben Mohd Rizdee Banging 810327-01-5787
68. BJS 648 Sareena Khairuddin 720315-10-5428
69. Putrajaya 3487 Azman Akhyak 600427-01-5949
70. WLX 884 Muhamad Asri Ismail 680124-10-6475
71. WNT 8788 Zainora Zakaria 761104-06-5332
72. WKW 9470 Mohd Khidzri Zainodin 830320-02-5921
73. WQD 1675 Isham Marzuki Ahmad Ideris 690428-05-5127
74. WLB 8962 Shahrin Izham Ahmad 760820-02-5169
75. WPY 803 Sony Irwan Nawi 820214-03-5121
76. WRX 7631 Mazlina Malaki 800514-01-5900
77. WHN 1945 Azeman Kamaruddin 650607-10-6763
78. WRE 4449 Norlizawati Jaafar 820515-14-5174
79. PGQ 2848 Mohd Asri Saad 690926-02-5203
80. WGF 2561 Ahmad Zuraidi RF 152737
81. CCE 9924 Baharin Kadir 681026-06-5205
82. JLM 5292 Shahizan Ibrahim 800409-01-5159
83. JKC 1166 Zoraidi Ali 660611-01-5003
84. BJK 484 Nor Azam Mohamad 760425-08-5241
85. BHH 3650 Muhammad Hamdan Ramli 750730-05-5023
86. JBN 999 Muhammad Azahar Abd Jabbar 711212-01-5513
87. JDN 1100 Mohd Rozmee Abd Rahman 750525-01-5065
88. PHR 4716 Nor Raida Bakar 840526-14-5012
89. CCB 7961 Mohamad Yusof Ibrahim 780908-10-5671
90. JJC 1100 Raja Mazwan Raja Ali 691012-01-5664
91. JKN 70 Shahrul Fikri Hassan 700329-01-5185
92. WLW 166 Mohd Noordin @ Arif Ngah RF53584
93. WFJ 5243 Zulhelmy Abas 800102-08-5873
94. JHW 9162 Madi Ahmad 740730-01-6395
95. WLW 5575 Che Khadijah Abdullah 590915-03-5694
96. PHV 686 Nasarudin Jahaya 730710-02-6163
97. BHF 91 Mohamad Ahkther Zahirudin 640307-10-5049
98. WPH 8470 Deelalila Pakhalan 820201-01-6142
99. WLX 2333 Norazlan Abd Aziz 801124-10-5737
100. WRX 2585 Mohd Zulhilmi A Karim 870630-14-5759


Watch out guys...the wongjowo confirmed ada kat KMA ni nanti...Emm looking at the list tak de lak nama pro-pro yang familiar..tapi as usual they all mesti guna proxykan...On the day nak flag off nanti mesti ada muka-muka they all....Wishing dia orang tak sempat nak register...nak kena check the list gak nama-nama ni last year ada tak..so kalau ada kena watch out la coz dia orang dah familiar....tapi Qrious gak mana gi no 56? Ada simpan tuk sesiapa ke? Mama ni xcited semacam ...macam dah tak ada kerja lain..he..he...Petang semalam Cik Ani datang ambik princess, I told her that we all nak gi Desaru..dia cakap..ha. jangan bawak budak ni nanti dia penat....he..he..:o) thank you auntie..I love you...

A friend in need is a friend indeed

Last nite I was bz updating my blog and playing all the stupid quizzes on FB...our good buddy Bad called...Yap...Mr Bad himself..lama tak dengar citerkan. Dia called pakai skype so line tak clear sangat. We all lak lepas format computer ni dulu lupa lak nak install skype...So at last I bagi tau dia pasal blog ni kalau nak tau citer we all kat sini. Actually blog ni cuma family member je yang tau and few close friends. Nak buat blog jiwang ni malulah kalau orang bacakan....Now Bad working in a bank kat Jeddah. Dah more than 5 years I think. Bad used to be King's nye University mate (ada ke cam ni?) Tapi ntah cam ner we all pun jadi closed. Remember before jadi isteri orang dulu selalu keluar ngan Bad and Wani we all gi lunch kat Oval (now The Weld kan Bad?) Then bila I dah kawin and pregnant with my first child (Oyeek) both of them rajin lagi layan I makan lunch..Pizza Hut kat The Weld. Bad selalunya mesti order double cheese kan and Wani selalu ada attempt nak diet tapi tak berjaya..ha..ha and I kalau pregnant yang lalu makan pizza je lah....both of them kawan King tapi end up selalu keluar dengan I. I ingat dulu masa bertandang ke rumah pengantin lelaki ke Pahang, Bad sama-sama hantar I. He was there..tunggu sampai I confortable baru dia balik..thanks Bad :o) ..I owe U...well on his wedding day I dah ada anak 3..sampai gak ke Kelantan...ingat lagi Bad kita gi Golok naik lori masa banjir he..he...Now Bad pun dah ada tiga boys.....Masa zaman bujang dia we all dah kahwin tapi we all selalu joined trip dia pi rata-rata pulau dalam Malaysia ni...mana ye kengkawan yang selalu pergi trip kita dulu? We all dah lost contact....Bila balik nanti jom lah buat trip gi pulau lagi...
Tapi paling I tak leh lupa masa saat saat sakit nak bersalin....jangan tak caya, petang lepas office dia datang, lepas dinner ngan King baru dia balik. Esok pagi-pagi before gi office dia datang lagi breakfast dengan King baru gi office. Masa tengah sakit memang dia ada...try to cheer me up! Masa I tengah sakit both of them ajak I main Scrabble..ada ke patut! King pulak kalau suruh pergi belikan magazine he bought me Malaysian Business..tak sesuai langsung orang tengah sakit nakkan hiburan ni suruh baca magazine tension tu... I rasa Guard kat bawah tu pun boleh confused yang mana satu husband I ni...he..he...Well tu kenangan kat Klinik Shambi dulu masa zaman Dr Nik kat situ. So masa I menunggu saat-saat melahirkan all the three boys Bad was there, sangat setia melawat petang dan pagi.....till the day I discharged.Thank you Bad!...So after 12 years, I conceived Princess and Bad dah pindah Jeddah...jauh dia balik pun usually bulan July or August..tapi mesti busy giler and susah nak jumpa....He called to congratulate me..then I told him, you tak de kat sini I kena caesar Bad...yang 3 dulu normal....Bad..Bad I tak sempat lagi nak cerita pasal kenangan masa pregnant dulu tu kat blog ni. Banyak sangat kenangan down the memory lane yang nak di ceritakan....zaman cinta kat Iowa tu biar lah rahsia......shhh..shh. Actually I nak download journal yang King tulis about how he missed me...how he wished I was there..all the letters with a love stamp on it ha..ha...tak larat you baca nanti Bad! Now ni dah pukul 2.00 am Bad, we all tak tidor lagi ..I duk mengajar King buat FB dia...princess lak as usual kalau weekend tak de rumah..gi rumah auntie dia..tu dah deal dengan dia orang Friday and Saturday princess tidur rumah atas..:o) Anyway we missed you Bad! And Wani pun now dah busy dengan anak-anak tak layan dah I..he..he..(dia tak tau blog ni tau...)

Friday, April 10, 2009

Siti Impian

Break jap from Perth Adventures....Got this in the email..TQ dear :o) I nak jadi Siti apa ye?

9 Siti yang patut dicontohi

  1. Siti Khadijah
    Beliau merupakan isteri Rasulullah s.a.w yang setia dan menyokong Rasulullah walaupun ditentang hebat oleh orang-orang kafir dan musyrik, menghantarkan makanan kepada Baginda ketika Baginda beribadat di Gua Hira’.
  2. Siti Fatimah
    Anak Rasulullah yg tinggi budi pekertinya. Sangat kasih dan setia kpd suaminya Ali karamallahu wajhah walaupun Ali miskin. Tidur berkongsikan 1 bantal dan kdg2 berbantalkan lengan Ali.
  3. Siti A’ishah
    Beliau isteri Rasulullah yg paling romantik. Sanggup berkongsi bekas makanan dan minuman dgn Rasulullah. Di mana Nabi s.a.w minum di situ beliau akan minum menggunakan bekas yg sama.
  4. Siti Hajar
    Isteri Nabi Ibrahim yg patuh kpd suami dan suruhan Allah. Sanggup ditinggalkan oleh Nabi Ibrahim atas suruhan Allah demi kebaikan. Berjuang mencari air utk anaknya Nabi Ismail (Pengorbanan seorg ibu mithali).
  5. Siti Mariam
    Wanita suci yg mmg pandai menjaga kehormatan diri dan mempunyai maruah yg tinggi sehingga rahimnya dipilih oh Allah s.w.t utk mengandungkan Nabi Isa.
  6. Siti Asiah
    Isteri Firaun yg tinggi imannya dan tidak gentar dgn ujian yg dihadapinya drpd Firaun Laknatullah.
  7. Siti Aminah
    Wanita mulia yg menjadi ibu kandung Rasullullah. Mendidik baginda menjadi insan mulia.
  8. Siti Muti’ah
    Isteri yg patut dicontohi dan dijanjikan Allah syurga untuknya kerana setianya kpd suami, menjaga makan minum, menyediakan tongkat utk dipukul oleh suaminya sekiranya layanannya tidak memuaskan hati, berhias dgn cantik utk tatapan suaminya sahaja.
  9. Siti Zubaidah
    Wanita kaya dermawan yg menjadi isteri Khalifah Harun Al-Rashid. Sanggup membelanjakan semua hartanya utk membina terusan utk kegunaan org ramai hanya niat kerana Allah s.w.t.

* 9 Siti ini adalah petikan daripada kata-kata Ustazah Siti Norbahiah Mahmud dalam rancangan Halaqah TV9 malam tadi bertajuk ‘Siti Impian’. Adakah kita tergolong antara Siti-Siti ini? Tepuk dada tanya iman. Sama-sama kita tingkatkan ilmu kita untuk menjadi insan yang lebih baik di Bumi Allah ini, insyaAllah.

Perkataan ‘Siti’ bagaimanapun membawa maksud ‘makcik’ dalam bahasa arab.

Wallahu a’lam

Perth Part 6 City of Perth

Day 2 monday
Dah good morning mama princess cakap...I woke up dengar bunyi kucing..opps rupanya tuan rumah ada bela kucing, nak mintak masuk rumah..and the cat so big...takut princess. Tapi we all tak ambik lak gambar si Boy ni...
That morning King, Pak Nah & Omar pergi Lebanese store beli groceries. King cakap everything ada kat situ...just name it. Ushama kat rumah prepared breakfast for us. Malu I orang bujang yang masak..well I tak familiar lagi dengan kitchen they all so sorry lah I nak pandai-pandai invade.....Promised him tonite I masak (namun janji tinggal janji...)

After buat laundry and breakfast (tell you bukan senang nak suruh all the 8 kiddo bersiap) At last berjaya gak we all keluar..he..he...hala tuju ke City of Perth ler....
Kat sini jam free la...tapi problem we all nak cari parking coz our van ni tinggi..most of covered parking ada limit 2.2 meter dianye height. So we all kena cari opened parking la. Nak operate parking meter lagi satu hal..ha..ha..I managed to solve the problem..bayar parking pakai credit card?

So xcited ni nak jalan-jalan kat Murray Street and Hay Street Mall. Hari ni still panas lagi tapi tak lah macam semalam...ish ish risau...I.
Tengah jalan-jalan ada sorang Pak Cik bagi salam..he's wearing uniform written City of Perth. So King memang suka layan orang borakkan....his name Ahmad Sharuddin from Perak, dulu kat Krimas Island buat mining..then settled down kat Perth. Dia kerja dengan local council City of Perth. Then he told us ada restoran Ihsan kat end of the road...tapi sampai balik pun we all tak sempat pergi. We had lunch kat Levant Halal Lebanese Food...sedap you..Ni Pak Nah yang recommend. Pak Nah actually dah pernah datang Perth 2 years ago so dia ingat lagi la...Lupa nak citer kat city ni mana-mana you melangkah Melayu everywhere...King jumpa officemate dia kat Dave Jones..oh my my what a small world.


The guys excited sangat dapat pergi Cante shop...they bought rugby ball. Qobb lak beli glove and he's eyeing the body amour..dia kata kat Malaysia around RM300..well he managed to bodek his Pak Nah...dia senyum from ear to ear. The other shop yang they all keep on keluar masuk City Beach..well ..well dia orang cakap mama Quicksilver dia murah giler....Hem no comment guys!

I macam tak caya I ate uncooked food?


From city we all pergi Freemantle lagi. Kali ni Pak Nah kata nak beli seafood nak bawak balik Thornlie. We all went to Kailis'..at first nak beli and bawak balik tapi termakan lak kat situ..tempting la. The food was very very nice. Lepas we all bangun je seagulls terus terpa table we all..OMG..terkejut we all..tadi masa we all makan nampak behave sangat burung-burung tu..Makan makan tengok jam kul 6..Oh My God kul 6 waktu Malaysia la mama...kat sini dah kul 7. We all lum solat lagi...Panic sekejap. Solution? The guys sembahyang kat park je ramai-ramai, me and Mak Nah solat dalam van. Settled. Then the guys continue main rugby kat park tu..Sampai maghrib pun tak nak balik...sampai lupa I promised Ushama nak masak dinner oppss....
Sampai Thornlie around 9.00 pm kot...rupa-rupanya hari ni birthday Ushama..yang ke 13? Coz Nurul bawak keluar no 1 dulu then no 3..he..he..Omar lak buat BBQ..sedap dengan salad yang fresh and the baked potatos.

Perth Part 5 Thornlie

After kids dah puas hati tengok semua yang ada kat Caversham Park tu..we all pun terus lah menuju ke Thornlie rumah Ushama Abd Aziz and Omar Abdul Aziz the two handsome brothers. Both of them dah PR kat sini coz since high school lagi dia orang dah migrate ke Perth ni...We arrived around 5.30 pm..so baru lah nak mandi, solat and of course rest! Myself tak tido since last nitekan...God penatnye...Tadi King dah remind semua niat Jamak Takhir..so settled la...The brothers masakkan we all nasi ayam..Thank you guys..sedap.

This is Omar....baru realised gambar Ushama tak de...Princess called him uncle tall...dia cakap I takut you..you tall. He..he...dia masak sedap....

Tha backyard...King and the kids main bola..behind the fence tu ada padang lagi besar...Kids pi main rugby the next day ...dia orang cakap best. Kat backyard ni ada tempat BBQ, line untuk jemur baju luas gak. We all realised the bunga raya sama macam kat sini tapi daun and batang dia different....

This is the front view.......bachelor's house.

We like the house. Thank you guys for your hospitality...:o) Malamnya the other brother Amar came over dengan his new bride Nurul. They all stay kat Bentley..near Curtin University. We are lucky to meet Nurul coz dia memang buat ground arrangement for tourist yang datang Perth. Her mother ada travel agent kat Seremban, so all the ground arrangement kat Perth the mother sub to her. Bestkan kerja dia jalan je......From her we discovered Harbour Town- The Outlet Mall...yaap being Malaysian mesti cari outlet mall kan! Malam tu thought nak gi King's Park lagi tapi semua dah tak leh angkat mata.....dah good night la mama princess cakap....So thats how we spent our day one in Perth.

Perth Part 4 - Caversham Wildlife Park

1.30 pm (sunday) After Freemantle Market terus ke Swan Valley just nak looked around tengok the vineyards...well OZnye fall tak macam kat US or Europe kan..or maybe coz it's early autumn? Daun-daun dia tak changed colour pun.... then terus ke Caversham Park the kids dah tak sabar nak jumpa Joey...The park is just 16km from Perth. Located in Whiteman Park..that is consider the entrance to Swan Valley. Its a private built wildlife park set in a natural bushland... so the price a bit costly. Kat notice board dia mentioned that they have 200 species and over 2000 animals including Koalas, Tasmanian devils, wombats,possums,dingos..and of course Mr Kanga. Kat sini ada gak camels ride and Billy the farm animals where you can see the pigs (nope sampai OZ nak tengok pig?),ponies,goats and may be chickens.

Men in my life posed dengan Mr Kanga...o..princess pun ada...Kangaroo dia jinak ye tak kisah you nak rub dia ke...tapi mana anak dia ye....Dah biasa dengan human touch kot!

How I wish I boleh jadi Koala ni...tidur je...20 jam jaga just 4 hours. They claimed coz koala ni cuma makan the eucalyptus leaves (minyak kayu putih from daun nikan...) so tak cukup energy nak jadi active. Kira dia orang ni tak ada tenaga libido eh? Tapi I suka lak bau eucalyptus ni....

Well the devil himself..Tasmanian Devil. Rupa kecik tapi..once dia gigit tak kan lepas...up to few kilos gak dia boleh carry kat mulut dia yang comel tu..eee..takut. De Javu kot to Pak Nah and Mak Nah coz dia orang dulu studied kat Tasmania. Me and King kantoi...supposedly we all pun pi OZ further study lepas SPM tapi masa tu TOEFL easier than SST la..so JPA hantar we all pi US instead :) thanks god!
The wombat tak nak keluar asyik tidur je...sampai nangis princess nak tengok wombat....Lepas jalan-jalan ni we all the parents dah tak larat nak jalan..we asked the kids to go sendiri-sendiri. Of course tak cuak coz the boys adakan to look after yang kenit-kenit tu...We all duk kat cafe minum he..he..macam Koala tak ada energy...Tapi hari ni memang panas terik...macam ni ke fall dia orang tak sesuai.....God..kulit I dah bertukar jadi kulit King...ish..ish..

Perth Part 3

Scenery kat Freemantle....I told the kids orang ni kena sumpah terus jadi batu..macam si Tenggang....

10.00 am (Sunday ) we left King’s Park pergi Freemantle.

Freemantle ni situated at the mouth of Swan River (Romantic River...) I rasa kalau kat Europe may be Danube River kot...Kalau kat KL tak kan Gombak River tak sesuai....About 19 km from Perth (thanks to our navigator without GPS pun sampai...)Jangan tak tau convict labour was used to build many of the original buildings kat Freemantle ni. Its a busy fishing and cargo port.

Kat sini ada tram for you to "hop on,hop off" to discover Freemantle(and its free...). Tapi we all tak naik lah cam ner dengan strollernya...macam train berderet...We all terus tuju Freemantle Markets and Oh My god... tengok all the fruits yummy the plums, nectarine....I rasa orang Perth umur dia orang panjang lah..fresh fruits and vege, fresh dairies, everything slow tak de rushing macam kat sini....And of course la you pusing mana pun kat pasar ni ada je muka Melayu..rasa cam kat KL lak (bukan Chow Kit coz kalau Chow Kit macam kat Indon). Not advisable beli souvenir kat sini coz mahal...tempat touristkan. Kalau nak beli souvenir gi E-Shed Markets..much much cheaper nanti I citer later. Then ada lak sorang mamat OZ ni jual fruit peeler then dia cakap Melayu..ha..ha..I teringat my x-boss from OZ dulu Chris Meehan...macam rupa dia je..end up we bought it coz terpegun dengar dia cakap Melayu...so boleh imagined lah betapa ramainya Melayu kat Perth ni...

Then the kids dah tak sabar nak tengok Mr Kanga a.k.a Joey so okay lah..we left Freemantle Market terus ke Swan Valley tak sempat pun round downtown dia..later ah..Mind you hari ni very hot...myself yang putih (perasan) ni dah naik ireng...ish ish nanti setaraf ngan King lak...tak bawak sun block lak tu..

Perth Part 2

Day 1 Sunday 6.00 am Perth International Airpot (kecik je lebih kurang Pengkalan Chepa ha..ha..).....

Berjaya dah keluar from the arrival hall. Then King and Pak Nah terus pi ke Europcar Car Rental. We all dah booked 12 seater coaster(Toyota Hiace) from Malaysia lagi(the power of internet). Then kecoh nak solat kat mana dah suboh ni...jeng jeng ...yang ni I puji lah Perth disebabkan terlalu ramai Melayu/Muslim kat sini(kat airport ni depan belakang, kiri kanan you akan jumpa Melayu he..he, kat airport ada surau..opposite Europcarnya counter. Alhamdulillah settled...the boys solat dulu then kena jaga yang kenit kenit ni...Both King n Pak Nah still busy kat Europcar.

Surau kat airport

Tunggu King and Pak Nah solat we all the mother of four and the kids explored luar airport. Ma bau dia macam kat Vienna Oyeek cakap ha..ha..Ye lah guys bau macam masa winter...Ingat tagline dia "In Austria there are no Kangaroos"..tapi kita kat Australia banyak kangaroos ni...

The guys cakap langit dia cantik...ye lah guys mama agree. Masa ni kul 7.00 pagi rasanye..memang windy angin kuat, tak sejuk tapi bila kena angin mengigil gak....
Ni lah our 'moving home'. Bayangkan lah with 8 kids inside macam mana rupa interior dia..:o)

Betul tak I cakap macam Pengkalan Chepa je...may be slightly smaller...

7.00 Left airport. Alhamdulillah semua muat masuk van, the luggage,the kids he..he..
Actually we all punye plan ni consider last minute gak. Mula2 plan dulu nak gi bulan May tapi then Pak Nah changed his mind dia kata kalau winter nanti all the animals tak nak keluar kesian the kids tak dapat tengok. So rumah yang di booked pun won't be available till Tuesday. Meanwhile we all akan duk kat rumah cousin Mak Nah (2 orang jejaka handsome dulu 3 sorang dah kawin) kat Thornlie...Di sebabkan terlalu xcited we all decided petang baru gi rumah they all terus nak gi city of Perth....
Reached city cari breakfast tak ada kedai bukak. Ha..ha..mana-mana dalam dunia ni kalau negara Mat Salleh mesti Sunday tu betul-betul holiday.....Jenuh round memang tak de kedai bukak pagi ma. Kids dah kelaparan....
Then decided beli roti buat sandwich ye.. makan ngan tuna bawak from KL.So the place nak picnic ni? Well King's Park ler...the largest inner city park in the world. They claimed its bigger than NY central Park.Memang cantik, stunning city and river views..about 400 hectares of natural busshland and parkland...a place to visit for tranquility and quiet reflection but with 8 kids...he..he...Oyeek told me the river supposed to be the most romantic river... again with 8 kids everything so unromantic ha..ha...


After guling-guling atas rumput(rumput dia bersih lah kalau the dogs do do kat sini tuan dia kena saman...(ada signboard)...makan, run here and there and of course the toilet...we decided to go to Freemantle. (Penatnye dari landing sampai la..terus jalan...:o)

Perth Part 1

At last today I am going to write up about our adventure to Perth, Western Australia. First of all, Lemongrass sorry tak sempat contact you…frust I tak dapat tengok the cute misses. Anyway you duk which part of Perth? Panjang citernya…balik from Dungun , I dah demam teruk, batuk and everything. Telanlah antibiotic coz nak sihat gi sana. Alhamdulillah managed to finish the packing, collect the children from schools tapi my house tak sempat kemas..o.la.la. The week before pergi tak sempat nak surf internet pun…lagi worst the broadbands selalu down...higher traffic kot.


So finally….the day to depart pun sampai. We all left the house around 7.00 pm. Went to collect Pak Su…we stopped at Taman Samudra to grab some OTAI burger buat alas perut.
Arrived at the LCCT around kul 8.00 rushing solat…Pak Nah and family dah tunggu. They all sampai ealier..checked in (just imagine 12 orangnye citer...panjang lebar lah masa checked in) dengan beg and stroller..Then dinner time, we all dah kenyang tapi teman lah jugak family Pak Nah makan...suddenly dengar dah panggil for boarding ola la...first mistake..flight kul 11.00 pm not 12.00 am..mama..mama. Sampai gate dah panjang q..we missed the calling for mother with babies (tapi sometimes AirAsia dia tak peduli pun...I travel sorang masa princess baby pun kena Q gak..)So our group consider yang last boarding.
Jauh gak nak jalan from the gate to the plane...then bila nampak the plane its written Air Mauritius still white and red la the color..then King tanya Pak Nah..eh ngko booked tiket nak gi Perth ke Mauritius ni? He..he..the answer...AirAsia announced that the Airbus yang they all order lum sampai so meanwhile they chartered Air Mauritius la, kira tag line dia Air Mauritius operated by AirAsiaX..tapi okay apa, confortable even though dia cheap airline.So sudah semesti lah cabin crew and the captain pun orang Mauritiuskan..then I seperti biasa akan tanya soalan-soalan bodoh kat King..Pa dia rang macam Melayu ek (nope awak yang macam dia orang), dia orang cakap bahasa apa? (their language n French)...:) kekadang I pelik la my husband ni dia jarang membaca or surfing (I am the opposite) tapi dianya general knowledge like he knows everything...the answer..the white hair will make you wiser ha..ha..Nak take off pun satu hal gak Zeeshan tak nak pakai seat belt..yelling and crying, alhamdulillah my princess ok, duduk diam pakai seat belt between us. Then the food served..then everybody dozed off xcept me. Ha..I memang takut naik plane tau..kalau my flight 12 jam..for the 12 hours tu la I tak tidor...Takut tapi terpaksa berani kalau tak kena tinggal nanti.
Then at 5 am waktu Perth the captain announced that we all nak landing dah...as usual I kena isi all the 6 landing forms..lengoh mama.The landing tak smooth langsung (tak macam MASnye landing he..he..)then baru I tahu King cakap dia tak smooth ada air turbulence or was it (air pocket?) coz its very very windy...hem baru I paham(see he knows everything).
Kat airport just imagined la dengan 4 half matured guys and girls (oyeek,champ,qobb and kak Fira) then the other 4 kiddos...(Shasha,Debby,Princess n Zeeshan)lama nye yang pi toilet la nak susu la tukar diapers la...:) havoc lah jugak before sampai ke imigration.

As expected the Australian very strict about what you bringing in...I declared everything the instant noodles,enfagrow, ventolin,kuaci(King addicted to this),and all our junk foods..He..he..semua lepas xcept for princessnye 6 packs MILO. The officer said kalau made in Singapore or Indonesia boleh but from Malaysia tak leh..well no dairies to OZ remember that! Rasa cam masa gi Mekah, kena Q lama, nak kena scanned bags..ish ish. Or is it sebab we all ramai? And alhamdulillah my batuk senyap jap masa the whole process ni kalau tak mungkin lagi panjang citer....Okay next will be our ground adventures lak....

Thursday, April 9, 2009

NAJIB'S NEW CABINET

suddenlly received sms from King bunyi cam ni... our neighbour used to be jadi menteri...sapa ek lupa lak hari ni dia announced new cabinet. So from Malaysia Kini I got this..

FULL LIST
Prime Minister
Najib Abdul Razak (Umno)

Deputy Prime Minister
Muhyiddin Yassin (Umno)

Ministers in the Prime Minister's Department

Koh Tsu Koon - Unity Affairs & Performance Management (Gerakan)
Nazri Abdul Aziz - Minister in charge of Law and Parliament (Umno)
Nor Mohamed Yaakop - Economic Planning Unit (Umno)
Major Gen Jamil Khir Baharom - Islamic Affairs (Umno)

Deputies
Liew Vui Keong (LDP)
Mashitah Ibrahim (senator, Umno)
SK Devamany (MIC)
Ahmad Maslan (Umno)
T Murugiah (senator, PPP)

Finance Ministry
Najib Abdul Razak (1) (Umno)
Ahmad Husni Hanadzlan (2) (Umno)

Deputies
Chor Chee Heong (MCA)
Awang Adek Hussien (senator, Umno)

Education Ministry
Muhyiddin Yassin (Umno)

Deputies
Wee Ka Siong (MCA)
Puad Zarkashi (Umno)

Transport Ministry
Ong Tee Keat (MCA)

Deputies
Abdul Rahim Bakri (Umno)
Robert Lau Hoi Chew (Supp-Sarawak)

Agricultural Development and Commodities
Bernard Dompok (Upko-Sabah)

Deputy
Hamzah Zainuddin (Umno)

Home Affairs
Hishammuddin Hussien (Umno)

Deputies
Abu Seman Yusop (Umno)
Jelaing Mersat (SPDP-Sarawak)

Information, Communication, Arts and Culture
Rais Yatim (Umno)

Deputies
Joseph Salang Gandum (PRS-Sarawak)
Heng Seai Kie (senator, MCA)

Energy, Green Technology and Water
Peter Chin Fah Kui (Supp-Sarawak)

Deputy
Noriah Kasnon (Umno)

Rural Development and Territories
Shafie Apdal (Umno)

Deputies
Hassan Malek (Umno)
Joseph Entulu Belaun (PRS-Sarawak)

Higher Education
Khaled Nordin (Umno)

Deputies
Hou Kok Chung (MCA)
Saifuddin Abdullah (Umno)

International Trade and Industry
Mustapa Mohamad (Umno)

Deputies
Mukhriz Mahathir (Umno)
Jacob Dungau Sagan (SPDP-Sarawak)

Science, Technology and Innovation
Dr Maximus Ongkili (PBS-Sabah)

Deputy
Fadillah Yusof (PPB-Sarawak)
Natural Resources and Environment

Douglas Uggah Embas (PPB-Sarawak)
Deputy
Joseph Kurup (PBRS-Sabah)

Tourism
Ng Yen Yen (MCA)

Deputy
Sulaiman Abdul Rahman Abdul Taib (PBB-Sarawak)

Agriculture
Noh Omar (Umno)

Deputies
Johari Baharom (Umno)
Rohani Abdul Karim (PBB-Sarawak)

Defence
Ahmad Zahid Hamidi (Umno)

Deputy
Abdul Latif Ahmad (Umno)

Works
Shaziman Abu Mansor (Umno)

Deputy
Yong Khoon Seng (Supp-Sarawak)

Health
Liow Tiong Lai (MCA)

Deputy
Rosnah Rashid Shilin (Umno)

Youth and Sports
Ahmad Shabery Cheek (Umno)

Deputies
Razali Ibrahim (Umno)
Wee Jeck Seng (MCA)

Human Resource
Dr S Subramaniam (MIC)

Deputy
Maznah Mazlan (Umno)

Domestic Trade and Consumer Affairs
Ismail Sabri Yaakob (Umno)

Deputy
Tan Lian Hoe (Gerakan)

Housing and Local Government
Kong Cho Ha (MCA)

Deputy
Lajim Ukin (Umno)

Women, Family and Society Development
Sharizat Abdul Jalil (senator, Umno)

Deputy
Chew Mei Fun (senator, MCA)

Foreign
Anifah Aman (Umno)

Deputies
A Kohilan Pillay (senator, Gerakan), Lee Chee Leong (senator, MCA)

Federal Territories
Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin (Umno)

Deputy
M Saravanan (MIC)


Hem..few of my favorites still in. Yap My fav Datuk Noh Omar, Shaziman (yeap our alumni!!) and Congratulations to all of you...
Seems like lepas ni Dafi kena selalu gi KPDNHEP la...last 2 days ayam RM5.80 sekilo semalam RM6.00 and today RM6.30....

3 years old and camera

 

 

 

 
Posted by Picasa


I am tired..dah siap dah kerja kat dapur. Tinggal pack then maghrib Champ will send it to surau. Just finished reading My Princess Treasury for my princess. Dah lah batuk sebulan tak hilang..kena baca story book lak..pa..pa..you escape this time..! Dia dah lelap meaning that I tak berpeluang la ke surau malam ni. As usual kalau King outstation we all tinggal 3 orang..he..he..takut gak tapi insyaallah for sure King dah doakan for our safetykan..Tengok lah apa pompuan ni buat sorang-sorang ngan camera. I think dia tiru the brothers..segala gambar dia ambik. Jadi lak tu..I senyum sorang-sorang..papa akan cakap 'makin panjang la janggut papa...god I am getting old'..ha..ha she's growing. Makin susah nak jaga bang...

OUTSTATION LAGI....

Sob..sob ri ni kena tinggal lagi. Last nite King informed he got to go to Seremban..tak jauh tapi 2 hari gak...Yang buat I frust dia dah promised his friends kat surau nak buat pulut kuning and rendang..end up I have to do it alone wa..wa..ingat nak gantung periuk hari ni boss tak de.What's the occasion? Alhamdulillah dia dapat habiskan Al Quran for the first quarter...and dia kata coz 2 bukit menang whatever la bang... Myself? Asyik kat situ la jugak..come on mama wake up your kids ada dua big exam tahun ni...wake up mama..make them proud of you mama..insyaallah. King selalu encouraged I suruh puasa Monday and Thursday...dia kata tak yah diet pun ma..ingat anak-anak kita..malu mama!
So today I am going domestic...kul 7 am dah gi pasar beli santan and everything..rendam pulut bla..bla. Sleepy ler today last nite buat packing.Boss dah ngorok awal-awal..tak patut...:( So just imagine la macam mana I nak masak and perang dengan princess ni..toilet training pun lun grad lagi...kejap-kejap dia panggil Mama I shishi...mama terbang dengan mop....
Anyway I just want to make everybody happykan...hope you happy dear..muahh..

Wednesday, April 8, 2009

HAPPY BIRTHDAY AYAH

Today is 8th April . What’s the significant of this date? Well today is my dad’s birthday. Happy Birthday Ayah.Semoga dipanjang umur dan dimurahkan rezeki. If I'm not mistaken he will be 73 today or 74? I don’t know where he is at this moment, it has been quite sometimes since I spoken to him. Coming from a broken family never made me any less, for me I am just like everybody else.Alhamdulillah the hikmah behind it, I tend to appreciate people around me. That’s what I have been telling myself. Nothing to shame of, nothing to hide. I love both my parents. Its just ‘takda jodoh’ between them. The separation was so bitter, but I survived. I used to be his darling daughter. Now with his new family and kids, I know things will never be the same. I keep on telling my mom there is something for her up there just redha …let it go…so far no success. Ayah is my father, no point of telling me all the bad things, it won’t change the fact that he is my father!
Anyway, Alhamdulillah I found my own love, my destiny..I pray to Allah he will always love me and the kids...

Got this in my email...tq darling

…for a lady I used to call baby…

I cant fight this feeling any longer
And yet Im still afraid to let it flow
What started out as friendship, has grown stronger
I only wish I had the strength to let it show

I tell myself that I cant hold out forever
I said there is no reason for my fear
Cause I feel so secure when were together
You give my life direction
You make everything so clear

And even as I wander
Im keeping you in sight
Youre a candle in the window
On a cold, dark winters night
And Im getting closer than I ever thought I might

And I cant fight this feeling anymore
Ive forgotten what I started fighting for
Its time to bring this ship into the shore
And throw away the oars, forever

Cause I cant fight this feeling anymore
Ive forgotten what I started fighting for
And if I have to crawl upon the floor
Come crashing through your door
Baby, I cant fight this feeling anymore

My life has been such a whirlwind since I saw you
Ive been running round in circles in my mind
And it always seems that Im following you, girl
Cause you take me to the places that alone Id never find

What's the occasion dear suddenly you're so sweet..sending me this song.....I tahu now dah bulan April, got to do your income tax ye..he..he..don't worry I am going to do it, e filing kan ada...no need to bodek la...Yap you'll lost without me around :o)...ma mana ni..mama kat mana tu..ma..macam mana ni...ma jalan ni betul ke nak gi to the place...ma kids nye yuran dah bayar? ma food kat rumah cukup tak? ma ada org nak datang boleh masak...ma got to go outstation prepare my things..ma the car needs service....anyway the feeling when I received your email...undescribedable...I LOVE YOU...


Tuesday, April 7, 2009

After pilihanraya....

Anas Zubedy published this in a full page advert in STAR. I'm really proud of him to highlight this matter. Never been to any of his training but read a lot 'bout him. Kalau King banyak lah pi training dia...I baca je lah apa yang King bawak balik....but nowadayas I dah jumpa blog dia letusaddvalue.blogspot.com lagi senang nak baca. This article I copy and paste from his blog...

Dear Malaysian Politicians,

Please stop the power chase, call for a truce and focus on the economy.
I do not claim to speak on behalf of all Malaysians, but I have strong convictions that many share my sentiments.
Our concern today is not who rules the country or heads the state governments but the looming bad economy.
Whether Barisan Nasional or Pakatan Rakyat leads, it is meaningless if Malaysians have no job to go to, no money to pay rent and no means to put food on the table.
am a business owner, like other business owners and managers of corporations I have a responsibility to ensure people under my care and payroll continue to have jobs and a decent income to take home.
We work hard and willing to go the extra mile to make sure our nation not only survive this crisis but come out stronger and wiser.
We need your help.Let me explain. I am in the business of Training, Development and Consultancy and have 20 people in my team.
Saedah is 42. She keeps the office clean and helps organise the training rooms. She has four children and her husband is unemployed. She was first hired on a part time basis, because she is very hard working and has a great attitude, we offered her a full time job to help provide a stable income for her family. Even then, when her third child started school this year, it was a struggle for her to buy new school uniforms and other necessities. Saedah lives on a ‘kais bulan, makan bulan’ basis, so, if she is jobless, her tap runs dry.
Samsuri is 27 years old. He lives with his sister and her family in a low cost government flat in Sunway. He does our despatch, helps with various clerical works and occasionally acts as a driver. During the first week at zubedy, we learned that he not only did not have money to buy new clothes and shoes for work, he had no money for lunch. Like Saedah, if he has no job, his tap runs dry too.
Alicia in Client Servicing turns 26 this year. She lives with her dad who is 71 years old and retired. Her mom passed away when she was little. Alicia is a hard-working team member, has a gentle caring outlook and fun to be with. (We like to poke fun at her as she blushes easily). Last May her dad went through a major operation, thank God he has recovered well. Alicia needs a job, both for herself and her dad.
Sudesh, 38, is one of our facilitators. When his father passed away last year, he moved back and lives with his mother in Seremban. He shuttles between Kuala Lumpur and Seremban daily, leaving home sometimes as early as 4 in the morning and returning late at night. He is no stranger to hard work and sacrifice, he knows what he needs to do to survive and to care for his mother, but he too needs a job.Like fellow Malaysians, every one of us in zubedy needs employment, those that live from hand to mouth like Saedah and Samsuri and others like Alicia and Sudesh with family to care for.
We Malaysians need the Malaysian economy to be strong. We need you, our leaders, to work hard and to work together to make our economy viable.
So this is my plea.
Pakatan Rakyat, please stop your attempts to take over the federal government and persuade BN’s lawmakers to join you. Stop all legal proceedings, no more 916 and let go, just let go. The nation can wait till the next general elections if they want change. By doing so, Malaysians will see your party as caring, unselfish and gracious and give you their support in the next elections.
Barisan Nasional, please stop any attempts to take over PR states and win over PR’s lawmakers. You have proven your point with Perak. The nation can wait for the next general elections if they want your party. Focus all your talent, energy and hard work in steering the country out of an economic downturn. By doing so, Malaysians will see your party as caring, unselfish and smart and give you their support in the next elections.
BN and PR! Call for a truce. Get together and compromise. Someone has to give in. Or has hate consumed your heart till it blinds you? You can do it. You have enough intelligent people between you. I am sure you can find solutions. Take the nation to heart. That is why you are in politics in the first place.Focus on the people.Focus on the economy.
Anas ZubedyManaging DirectorZubedy (M) Sdn Bhd
Posted by anas zubedy at Wednesday, February 25, 2009

TAKBIR

Keputusan Pilihanraya Bukit Gantang and Batang Ai

I am not a politician...tapi as a faithful companionkan now ni duk temankan King tengok TV1 Fokus Keputusan Pilihanraya di Bkt Gantang, Bkt Selambau and Batang Ai..Layan je bang..he..he..
Datuk Nizar menang majoriti 2 ,789 undi meaning PAS menang ..King kata Allahuakbar..takbir :)
Batang Ai BN menang majoriti 1,854 undi...
Bukit Selambau lum keluar lagi....tapi tak rasmi PKR leading...2 thousand plus rasenya

Frankly speaking, speaker yang dia orang panggil ke studio kureng menarik lah..tapi I temankan King tengokkan..layan lah....

STTJ Dalam Kenangan


TJ-TIAS
PERSATUAN BEKAS PELAJAR
SEKOLAH TEKNIK TUANKU JAAFAR, SEREMBAN .
Mempersilakan
SEMUA BEKAS PELAJAR STTJ
ke
Majlis Makan Malam 2009 ” Sireh Pulang ke Gagang 2”

Pada
25 April, 2009
( SABTU)
Jam
8.00 malam
Di
Dewan Tuanku Jaafar,
Sekolah Teknik Tuanku Jaafar, Seremban.

Persatuan Bekas Pelajar Sekolah Teknik Tuanku Jaafar, Seremban
No 1-A, Jalan Gelenggang, Damansara Heights, 50490 Kuala Lumpur.
Tel : 03-209254255, Fax : 03-20953899 email:dinner2009@tjtias.com
Website: www.tjtias.com
*Bayaran : RM50/alumni RM20.00/pasangan
-atas nama” Persatuan Bekas Pelajar Sek. Teknik Tuanku Jaafar”
- No akaun : Affinbank 10-034-0009373
*Pengesahan sebelum 23 April, 2009
*Pakaian : Kemas dan kasual
Hari ni hari baca email. Received this invitation in my Yahoo. Hati meronta nak pergi tapi...banyak lah tapinya...like takut luka lama berdarah kembali hua..ha...ha shhh nanti king baca susah nak jawap kang. Nope nothing like that just that I dulu tak duduk hostel. Tak layak kot katanya. Furthermore zaman tu dulu I ni really low profile. Jangan tak tau masa I form 5 ada budak batch I oriented I dia ingat I junior...:) Zaman sekolah kat sini dulu I tak ramai kawan, my circulations yang duduk sama menyewa kat luar tu lah. Masa tu my family still kat Kelantan and of course dah bertahun make budu lidah I tergeliat sikit..susah sikit nak communicate dengan orang menggunakan bahasa luar...ha..ha. Now dah ok dah lepas kena warning ngan King. Few names that I masih ingat..Dja(now kat UKM dah lost contact gak), Azlina Manan, Norazilin,Jalina,Iya,Rosnah Md Deris, Mas ( I jumpa adik dia kat Bt Jelutong) Jee (ada contact tapi dah hilang semula) Zita (jumpa dia 17 tahun lalu) Ijah, Noni, Saadah, Faridah (visit dia kat N Orleans), Anisah ish ish sapa lagi blurr lah nak ingat..yang senior Kak Nina (dengar dah jadi ustazah..dulu penyanyi) Kak Aizoon (ada visit dia kat London) Arwah Kak Azie (ninggal accident kat OZ) Kak Liza (org KP) ....junior lak Shidah, Lela, Irma, Dina....opps tak ingat lah. My bro pun from the same school, dia pergi la kot dinner ni coz dia dulu duk aspura. My friends semua dah lost contact. I memang low profile lah masa tu..pemalu. Yang boys my classmate sapa ye..Burn (I met him masa kat Alabama) Ghazali, Azmi Serhood, Sentimental Sam, Shahrim ( contact tahun 2002 but now dah hilang) and of course my abang angkat(nama rahsia and dah tak keep in touch) ouch tak ingat gak...banyak makan kepala ikan lah jadi pelupa ni. I don't think dia orang kenal I lagi...:( My best friend masa tu memang Dja tapi dah putus hubungan terus...nanti bila senang I nak gi rumah parents dia cari dia....Taman Mesra Kajang.
Memang banyak kenangan masa ni...Most of them memang kelakar suka buat jokes dalam class. Kat mana ye dia orang semua, insyaallah ada rezeki jumpa lah nantikan. Kalau ada kengkawan kenal or masih ingat kat I contact lah ye...Hari ni nak cari album lama ler...

Mengapa WANITA sangat Istimewa

I received this in my email from who...King himself ....macam familiarkan...story die



Mama dan Papa sedang menonton TV, seraya mama berkata. "..i letih la..dah lewat ni, i nak tido lah...."Mama pun pegi dapur nak tutup tingkap dapur, nanti masuk pulak lipas...leceh pulak nanti..dah tu, ade pulak rice cooker dalam sink..rendam lepas makan tadi..basuh jap...susun pinggan kat rak, lap dapur..terpercik kena sambal masa masak tadi...check air panas dalam flusk..takut habis pulak nanti malam anak nak susu...memang dah kering pun flusk ni, jerang la air...sementara tunggu air masak, nampak pulak bekas gula dah kosong....salin la gula...check bubur untuk anak nak hantar ke taska esok..nasib baik ade lagi...ishh...ni lauk bila ni, semalam...dah beku dah...basuh la kejap....pegi yard, masukkan baju kotor dalam mesin basuh...penat dah ni, besok je la basuh...sidai kaian lap je lah...tik...bunyi air dah masak...salin air dalam flusk...ok settle...baru teringat tak semayang lagi...on da way nak g bilik, papa tgk tv lagi...nampak pulak beg anak untuk hantar ke taska...check...baju 2 pasang, towel...towel kecik utk selsama...calamine lotion untuk sapu ruam...pampers 4 keping....alamak..telupa pulak masukkan botol...basuh botol jap...ok settle...ternampak pulak beg g keje...emm..besok nak pakai beg polo coklat lah, asik2 pakai beg hitam ni je...salin jap barang2 g beg coklat...cek sume 6 poket beg, takut la tetinggal apa2..leceh pulak..selalunya barang yang tertinggal tu la yang nak pakai nanti...hishhh sempit la beg ni...hangin je...nak kena beli ni beg baru...rasenya 25 hb ni Sogo sale nih...mana flyers tadi ek...ha ni die..ok, catit jap kat yellow sticker, nanti lupa..ok settle...Tetiba dengar suara papa..."..u buat apa lagi tu..tadi kata nak tido.."...."..yelah nak tido la ni..nak smayang jap..."masuk toilet..buat apa2 yang patut...cuci muka dulu..2 jenis lak tu...adoi..gosok gigi...smayang...pakai toner...pakai treatment cream...nak lawa and maintain punya pasal lah ni...nanti orang kata baru anak satu dah macam anak 4 pulak...huhuhuhu...bukak almari...emmm...pakai baju hijau ni lah besok...gosok kejap..check baju papa, baju papa pun kena gosok jugak ni...kat bilik belakang...la, napa komputer ni tak tutup ni..gelas kopi pun ade lagi, dah bersemut dah..ishhh ...g dapur, basuh, sambung gosok baju...gantung elok2...kemaskan baju gantung2...masukkan seluar papa yang dah kotor dalam tempat kotor...ok settle..dgr suara papa lagi..."..i dah ngantuk ni.."..dalam pada nak masuk ke bilik...owh...pokok aku dah nak mati ni ha..lupa dah 3 hari tak siram...ok, siram jap...check jap pintu ni...sah tak kunci lagi...grill pun tak tutup..ni kalau tak check ni, senang2 je mat indon masuk rompak umah aku...bukak lampu luar..ni mainan ni sepah2...masukkan la dalam bakul mainan budak ni...banyak nya...sampai bawah meja makan pun ade...adoi....ok dah ...ok dah boleh baring...adoi sakitnya pinggang...cium si comel ni kejap...selimutkan die...la..napa basah ni...emm, tukar la pempers ni...tak bagus la brand ni, nanti nak tukar lain la...nanti g Sogo 25 hb ni beli la skali...ok sayang tido k...kalau boleh jangan la bangun tgh malam ni eh..tido sampai pagi k...gud nite..sweet dreams...aaahh...sedapnya dapat baring...mana pulak lotion sapu kurus aku nih...ha, ni dia...sambil sapu lotion kurus,,,setkan alarm...setkan program kerja besok...pg kul 9.30 ade meeting..ahh...boring...panas pulak lotion nih..dah la...emm..sedapnya lelapkan mata...Ya Allah...terima kasih untuk rezekiMU hari ini,...mohon keberkatan dari mu tuhan...papa pun bangun tutup tv..."...i dah ngantuk sangat ni...nak tido lah...citer pun tak best malam ni, bola pun takde..."...selang seminit ...dengar suara papa berkeruh...dah agak dah....So?....apa yang peliknya..??Anda tahu kenapa wanita hidup lebih lama?...SEBAB ADE BANYAK KERJA NAK KENA BUAT....tu yang tak boleh nak mati cepat tu...

Can't Fight This Feeling

I cant fight this feeling any longer
And yet Im still afraid to let it flow
What started out as friendship, has grown stronger
I only wish I had the strength to let it show
I tell myself that
I cant hold out forever
I said there is no reason for my fear
Cause feel so secure when were together
You give my life give my life direction
You make everything so clear
And even as I wander I'm keeping you in sight
You're a candle in the window
On a cold, dark winters night
And I'm getting closer than I ever thought I might
And I can't fight this feeling anymore
I've forgotten what I started fighting for
Its time to bring this ship into the shore
and throw away the oars, forever
Cause I cant fight this feeling anymore
Ive forgotten what I started fighting for
And if I have to crawl upon the floor
Come crashing through your door
Baby, I cant fight this feeling anymore
My life has been such a whirlwind since I saw you
Ive been running round in circles in my mind
And it always seems that Im following you, girl
Cause you take me to the places that alone Id never find
And even as I wander Im keeping you in sight
Youre a candle in the window on a cold, dark winters night
And Im getting closer than I ever thought I might
And I cant fight this feeling anymore
Ive forgotten what I started fighting for
Its time to bring this ship into shore
And throw away the oars, forever
Cause I cant fight this feeling anymore
Ive forgotten what I started fighting for
if I have to crawl upon the floor
Come crushing through your,
I cant fight this feeling anymore.

Monday, April 6, 2009

KEMBARA METRO AHAD (KMA) 2009

Petikan from Harian metro....

KUALA LUMPUR: Lebih ramai peserta, lebih banyak hadiah dan lebih meriah. Itulah yang bakal ditampilkan menerusi Kembara Metro Ahad (KMA) 2009 dijadualkan berlangsung pada 18 April ini.Aktiviti jelajah berkereta anjuran akhbar Metro Ahad itu kali ini membuka penyertaan kepada 100 pasukan, berbanding 80 pasukan tahun lalu dan destinasi dituju ialah Desaru, Johor.Untuk tahun ini, sekali lagi Plus Expressways Berhad (Plus) menjadi penaja dan memberi sokongan serta tajaan syarikat tekstil Jakel Trading, Petronas dan pengeluar barangan kesihatan, Al Jabar.Dengan yuran penyertaan cuma RM400 untuk satu pasukan, setiap pasukan menerima pelbagai kemudahan yang dijamin berbaloi dan jauh lebih bernilai daripada wang mereka keluarkan.Antara lain, setiap pasukan diberi baucar petrol RM100, kad Touch n’ Go RM100, sarapan, makan tengah hari, minum petang, makan malam, penginapan di Golden Beach Resort Desaru bersama sarapan, serta berpeluang memenangi hadiah wang tunai RM5,000 keseluruhan.Selain itu, peserta menerima pelbagai cenderamata sampingan iaitu kemeja-T, topi, baucar membeli-belah, makanan kesihatan dan pelbagai barangan elektrik sebagai hadiah kepada pemenang cabutan bertuah.Menambahkan lagi kemeriahan, ketika 100 kereta mengambil bahagian berlepas dari Balai Berita menuju ke Desaru, satu pesta mini KMA 2009 diadakan di Bandar Penawar bermula jam 10 pagi.Antara aktiviti disediakan di pesta mini ialah gerai jualan pengusaha industeri kecil dan sederhana (IKS) serta pihak penganjur manakala pada sebelah malam diadakan Konsert KMA 2009 yang dijayakan beberapa artis popular tanah air.KMA diperkenalkan pada 2007 dan tahun ini kali ketiga diadakan. Ia program jelajah berkereta berkonsep tersendiri yang menggabungkan ciri ‘treasure hunt’ dan ‘explorace’ dengan pelbagai aktiviti termasuk sukaneka serta menjawab soalan kuiz.Penyertaan terbuka kepada orang ramai dengan syarat mereka perlu mendaftar sebagai ‘member’ i-Metro (rujuk muka surat 15 akhbar Harian Metro). Keanggotaan setiap pasukan terhad kepada anggota keluarga dan rakan sama jantina saja.Jumlah minimun ahli setiap pasukan dua orang dan penganjur menyediakan kemudahan terhad empat orang sepasukan. Kemudahan untuk baki peserta lebih daripada empat orang sepasukan tanggungan sendiri.Borang penyertaaan, cara dan syarat penyertaan KMA 2009 mula disiarkan di dalam akhbar Metro Ahad, bermula 5 April ini.
Yes..thanks to Pak Nah we managed to register....Dah 2 kali we all missed the kembara 2007 & 2008. Ours the last receipt! So the number is 100 right? Tak sabar dah nak gi ni....The kids will go separately by different car (my kid princess sorang je yg lain tak ikut ler sekolah...) From what I read 'bout last year ada memanah...hum..king u have to practise k!

Friday, April 3, 2009

Hari Kantin Sekolah Oyeek


Princess xcited coz dapat jumpa Oyeek dia....


Stall Oyeek jual Roti Jack, Roti Sponge dan macam2 lagi

Kuali sponsored by OTAI..tapi esoknya ambik balik....


Tak larat nak makan banyak sangat makanannye...King straight datang sini from Melaka. We met here. Jumpa Adnan best friend Champ and Akmal kawan Oyeek masa kat Tg Karang dulu. Kekadang I terharu kalau kengkawan they all yang fr our kg or memang from a place you called 'kampung' they all mesti datang jumpa kami. Bersalam, tanya khabar and macam-macam. ..kalau orang bandar lain sikit kan....By the way today actually tonite I nak buat note, Champ ajak pi Pustaka Rawang nak beli buku Add Maths! Champ mama rasa macam nak kenduri......Semoga ini satu penghijrahan Champ!
This weekend lak Qobb ada Rugby Tournament kat VI, next week dianye hari Kantin lak...actually penat jadi mak ni kan...baru 4 anak kalau 8 cam ner ye Kak Uda?
Semalam Oyeek dapat second place kawad kat PULAPOL congrats!

Posted by Picasa

From PHDC to Disney Channel

I baru perasan my princess dah tak tengok PHDC..Handy Manny, ke Thomas ke, Noddy ke.. xcept for Little Einstein dia still interested lagi to watch. Now dia dah migrate ke Disney Channel. Hanna Tanna (thats how she pronounced it)..Mr Bean and ada one more I tak perasan about teenagers gak. Cepatnya dia matured I rasa. Baru I perasan lately ni dia duk humming sorang-sorang ..lagu Love Story. Alahai anak mama cepatnya besar. Today dia cakap dia nak ngaji, so layanlah...Sometimes kita tak perasan kan our kids dah besar...I duk tanya Qobb when was the last time dia order Happy Meal? I tak perasan pun my kids sekarang dah pandai pilih Mc Value Meal instead of Happy Meal...Bila dia orang besar?

Thursday, April 2, 2009

Toilet Training

Frankly I am not very good about this. The boys was easy, they stopped using diapers at 2 years old. This little princess...well being a failure for few time...Let her learn at her own pace – she will get the hang of it when she’s ready, and accidents and setbacks are just part of the process. ..but alhamdulillah today was a success!...she's becoming interested in watching other girls go to the toilet..thanx to the three cousins. Keep on saying now she's Kak Fira no longer wearing diapers..Kak Fira this and Kak Fira that. Even nak beli panties macam Kak Fira so no need to wear diapers...And dia makin kuat minum susu coz nak tall macam Kak Fira...and started to eat vege macam Kak Fira...Well I layan lah dia...we all beli panties gambar princess ha..ha...What I learnt today..toilet training may take days or months. It's not a race (no matter what other parents tell you about their own wonderful children).Never push your child. Relax and let nature take its course, and encourage your child with gentle reminders and stories. What your child wants most is to please you, and praising her will point out what a good job she’s doing. So King said we got to get her a present...for being a smart girl today! ( I thought the panties dah boleh jadi present...)