Tuesday, June 30, 2009

IT Treasure Hunt Johore Bharu - Desaru

Tahun ni rasanya dah banyak kali masuk Treasure Hunt tapi tak bernasib baik sangat..so far tak ada menang besar. King cakap nak gantung boot dah malas dah nak join...actually our team ni nama dia Parents of Four...King, Me, Pak Nah and Mak Nah. Anak we all kan 4 orang..well looks like kena tukar nama dah coz somebody is expecting..ha..ha..for sure bukan I! So kena think real hard for the new name coz tak jadi gantung boot. Yap...this time we all menang yeah...! So I nak brag la sikit sebab menang..kalau kalah tak nak citer..he..he..

We all tak pernah lagi go hunting under this COC. We all bertolak from KL around kul 10.00 mlm. Arrived in JB kul 1.00 kot..pusing-pusing cari hotel..well checked in kul 2.30 kat Hotel New York. Actually we all memang tak familiar langsung dengan JB ni. Before cari hotel we all cari Taman Merdeka ni dulu..tempat flag off!
Ha..ha..we all the early bird! Mengantuknya tuhan aja yang tahu. Pukul 8.00 pagi we all dah sampai Taman Merdeka. This time bawak kereta Pak Tam..WSP 478..saja nak tukar strategy kata King!...COC cakap total ada 22 cars and we all the last number he..he.. All the Telco Provider Southern Region ada..tapi I tak jumpa yang I kenal...lega! Our hunt ni sponsored by Pak Nahnye company...
Seems like that day King so excited study tulip tapi end up tukar strategy lagi...Pak Nah baca tulip..he..he..riuh rendah kereta!
Posted by Picasa

Ni logo semua yang participate...Yeah Time Dot Com ada! De javu la konon...Flag off pukul 11 pagi..after lunch. Matahari dah naik and perut dah kenyang how to hunt...Anyway the hunt went smoothly, we all tak turun kereta pun just tengok and drive terus. Tapi this time ada MMS and SMS yang kena hantar to the COC. To show us the telco coverage kot...

We all kena stop kat Felda Ayer Tawar 1...kat Computer Center they all. We all kena print treasure questions here. Anyway we all dah dpt soalan coz we all bawak laptop and broadband tapi we still have to stop untuk printing. We were the first to arrive! Yeah...Then lupa lah pulak we all kena distribute pamphlet about protecting children from Cyber ..like porno what so ever lah...So we all pass lah to all the kids around that Felda...
Still kat Computer Center Felda Ayer Tawar 1.....Mak Nah said the computer room so nice and ceria tapi the toilet horror..he..he...

Yeah...alhamdulillah we were the first to arrive...The Pulai Desaru....around pukul 3.00 pm we all sampai. But still ada satu lagi puzzle need to be assembled and SMS to them..this one Pak Nah yang dapat ..Aci Aci Buka Pintu he..he...
Posted by Picasa

Checked in..the room so cozy and we all soooo tired and mengantuk....we all tidor ler till pukul 6.00 pm kot. Dinner started at 8.00. Bangun tidur we all pergi makan dulu..and it was wonderful the food was nice and the radio - MJ's songs!


Yeah...alhamdulillah this time we all menang! ha..ha.. memang hero kampung lah we all ni menang yang close hunt je...Kalau Open hunt jangan harap ler..all the machine will be around! We won by 2 points je dengan second place....the prize....memang yang I harap-harapkan....
Posted by Picasa
Yap...DELL Mini Inspiron....I love you! So lepas ni boleh lah I melepak kat Secret Recipe ke..Mc D ke..hem...Starbuck tak de lah kat Rawang ni..he..he...Yang the other one we all simpan untuk Eriq..we promised him laptop dulu masa dapat 9A....lega you......alhamdulillah...

Posted by Picasa

No comments: