Monday, July 6, 2009

King's Jackfruit/Nangka

King's first harvest of the Nangka Madu. He planted it 3 years ago rasanya. First attempt dulu failed coz ada budak-budak nakal patahkan putik nangka. Ini kali kedua nangka ni berbuah and ada dua biji je.... I think King mesti bangga sangat-sangat dengan buah dia ni....so nak show my appreciation and to congratulate him I blog kan gambar nangka dia...he..he..

Ada part atas buah tu dah berjaya dikerobek oleh tupai kot. Last nite dia tinggalkan kat luar ..I macam dengar dia bergaduh dengan tupai or musang last nite..he..he..berjaya jugak dia selamatkan nangka ni...tengahmalam tadi bising King marah kat haiwan-haiwan yang menumpang kat sekeliling rumah I ni....
Sorry la King I tak habis menuntut dengan my mum cara-cara potong nangka ni...Mmm janji boleh makankan....Lain rasanya tau nangka tanam sendiri dengan yang beli tu...Vitamin B dia lebih sikit..B-Bangga..:)
Then ada la pulak mahkluk kecil ni cakap kat I.."See mama I makan coconut purple..." dah berapa kali mama ajar tu nama dia manggis...tak nak dengar jugak.


Princess fav memang manggis. Tadi dia cakap "I dah big and tall, I pandai open coconut ni sendiri....see mama...".yelah pandai pas tu mama yang kena mop lantai...everything jatuh on the floor..huaaaaaaaaaaaa
Posted by Picasa

2 comments:

Raden Galoh said...

Salam MrsWongJowo...

Bestnye ada pokok nangka madu... ianya penuh dgn antioksidan utk kanser tu sis... ni nak beli sebijik siap kopek dari you blh tak? Sabtu King gi rugby smss10 tak, if pegi I bayar that day...blh?

if you dtg pun kita blh kenal2 kan?

take care... hugs.

mrswongjowo said...

Salam sis..

being your silent follower lah...trying to pujuk the king to quit smoking with all your stories...so far tak berjaya...:(. Sabtu ni we all won't be around la, King kena pi Kuantan from Thurs till Sat. My son pun tak main coz dah kena get ready for PMR. Kesian ye you nak nangka...how to send to you ye...Sun you kat Amcorp? Insyaallah nanti boleh kenal...

take care...luv and be strong k!