Tuesday, September 29, 2009

KALAU SUAMI JIKA SUAMI

I am waiting my for my cookies in the oven....here I am blog hogging well I am multi taskingkan...he..he..found this in one of the blog...kelakar lah....so jom share...

KALAU SUAMI.....


Kalau suami mula berahsia..
Itu tandanya dia tak setia

Kalau suami meninggi suara
Itu tandanya dia dah ada mak we

Kalau suami mengaku bujang tua
Itu tandanya dia nak ngurat anak dara

Kalau suami selera tak ada
Itu tandanya dia nak pasang dua

Kalau suami lambat balik aje
Itu tandanya dia dah syok kat setiausaha

Kalau suami tidur di ruang tamu
Itu tandanya dia dah jemu

Kalau suami malam jumaat buat tak tahu
Itu tandanya tak lama lagi hidupmu bermadu

Kalau suami garang macam singa
Itu tandanya hati dia dah tak cinta

Kalau suami asyik komplen aje
Itu tandanya dia dah tak suka

Kalau suami mula sepak terajang ke muka
Itu tandanya dia nak memberimu title JANDA..

JIKA SUAMI...

Jika suami sayangkan isteri
Dapat gaji semua diberi

Jika suami sayangkan isteri
Kerja rumah rela dikongsi

Jika suami sayangkan isteri
Kereta diberi suami naik LRT

Jika suami sayangkan isteri
Duit poket diberi setiap hari

Jika suami sayangkan isteri
SMS dikirim tanda rindu dihati

Jika suami sayangkan isteri
Kongsi masalah nasihat dikasi

Jika suami sayangkan isteri
Diberi ciuman setiap pagi

Jika suami sayangkan isteri
I love U, I miss U katanya setiap hari

Jika suami sayangkan isteri
Isteri gemuk, dikatakan seksi

Jika suami sayangkan isteri
Sakit sikit selongkar laci ubat dicari

Jika suami sayangkan isteri
Kemana sahaja dibawa pergi

Jika suami sayangkan isteri
Sentiasa jujur perihal diri

Jika suami sayangkan isteri
Status berkahwin bangga sekali

Jika suami sayangkan isteri
Cintanya suci hingga ke mati

PESANAN KEPADA ISTERI2 :
Adakah suami2 kita tergolong dlm kategori JIKA SUAMI atau KALAU SUAMI ?
JIKA SUAMI ... lebih banyak dari KALAU SUAMI maka bersyukurlah kerana rumahtangga anda umpama SYURGA.
TETAPI ....
KALAU SUAMI.... lebih banyak dari JIKA SUAMI... maka berhati-hatilah. .. wahai kaum isteri jangan sampai rumahtangga mu umpama NERAKA.

5 comments:

QueenJah said...

tapikan...tapiiii....
kalau ker jika ker - tak sama ker?
mungkin serupa?
ala...bagiku - asalkan yg namanya org nyantan nih takleh diberi sepenuh kepercayaan...
selagi tak nampak depan mata kan?

selagi boleh hepi, kita hepi..
dah tiba detiknya kalu...pandai2ler menghadapi..heehee..

somuffins said...

I pasti kita semua bersyukur dgn apa yang kita ada, kan? Semuanya mestilah in moderation ikut sunnah. Alhamdulillah.

mrswongjowo said...

Queen Jah & somuffins...

Alhamdulillah......syukur dengan apa yang kita ada. Masa blog hogging ada jumpa one writing about marriage really interesting...thinking nak post kat N3 nanti for sharing...oppps oven dah bunyi...he..he...

Spices of Life said...

MWjw

ermmm ahhh eeehhhh arrr ( sambil garut kepala) jika or kalau..?

mrswongjowo said...

Spices...
kalau comby of both how? he..he...