Monday, August 24, 2009

Kek Lapis Nutella

Hari ni ada orang terlebih rajin...Had been thinking about this cake for so long..macam unfinished business lak kalau tak buat knowing that all the boys (ni termasuk papa boys ler..) love NUTELLA...they all ni obsessed ngan NUTELLA ni...Got this recipe from my cyber sifu la..Rima. All the ingredients needed semua ada....so apa lagi mama pun bertapa lah dalam dapur!
Danke Rima..will try yang lain-lain next!

King cakap still need to improvise the layer...ada tinggi ada rendah he..he...mesti ada jawapan from me kan...I cakap coz of the nutella dia jadi tinggi rendah ha..ha...I should have weigh them kan baru la dia perfect each layerkan? Tu next project la...My mistake though I tak baca recipe thoroughly...I forgot to change the grill mode during the last layer...:( Bila dah ingat baru betul kan..he..he
Posted by Picasa
I told them ni untuk dua hari nye supply no need for mama to buat kuih everyday for iftar he..he..Tell you what..sshhh.. auntie I tu a.k.a Cik Ani tu tersangat lah suka juga dengan cake yang berlapis-lapis so...tiada esok bagimu la wahai kek...:) Anyway this is my Self Satisfaction..even though rupa dia banyak kekurangan tapi I am PROUD hee..hee..coz I made it myself! Bravo Mama...

3 comments:

||kiena|| said...

kak zai xmo bg kt kiena sket ke,.. hehehe... ;p

mrswongjowo said...

Alamak baby nak ke? Nanti wat baby shower i bake for you he..he...

||kiena|| said...

baby shower eh? hmm 3 mnths to go.... weeeeeeeeeeee!!!