Wednesday, November 11, 2009

The interview....

Last nite while I was preparing dinner...tit..titit..titit...sms masuk lah tu..

Z: K dah panggil u interview ke?
Me: Nope tak de pun...
Z: Hmmmmm
Me:Y? My resume dah tak laku ke?
No aswer after that....
15 minutes later...Ring...Ringgg
Me: "Hello"
Caller Z: "Wei napa depa ni lambat sangat wat kerja..."
Me: "You mean?"
Caller Z : :"Esok meeting kena update status..."
Me: "Hemm may be dah tak interested kot.."
Caller Z : "Mana boleh..now ni critical sangat..kalau ambik fresh
jenuh nak mengajaq wei..."
Me: "So u ajak I join ni nak suh I teman u kat office ke?"..... he..he..
Caller Z: "Never mind nanti I tanya HR..tapi Thursday lah Wednesday I cuti.."
Me: "Okay whatever lah...."
Caller Z: "Bye.."
Me: "Ba bai....."
And this morning I checked my email....ta daaaaaaaa

Your application is referred. Please be informed that you’re been selected for interview for the above position.

Below are the interview details for your info :

So cam ner? After 8 years...going back to 9-5 routine? Hem.....kalau ada rezeki insyaallahkan...


2 comments:

somuffins said...

Congratulations...

I had the same case as yours. Dah kerja for 17 yrs, I berhenti. Duk rumah 9 tahun, I kembali kerja but for 3 mths aje. Why? haha.. long story.

mrswongjowo said...

Tu la ... I pun cam tak confident je..boleh ke? dah lama jadi mem besar ni.....nanti u story la kat blog u...I nak gak tau...he..he...